• Hello Guest, welcome to the initial stages of our new platform!
  You can find some additional information about where we are in the process of migrating the board and setting up our new software here

  Thank you for being a part of our community!

Turbosteen
Reaction score
0

Profile posts Latest activity Postings About

 • Hallo,

  Kent u iemand die een origineel luchtfilterhuis van een 960 b204ft heeft liggen?

  Mvg,

  Wim
  Goedenavond,

  Ik heb zelf ook in het bezit van een 760 met een 2.0 16v turbo. Ik had een vraag over de truetrac. Bevalt zo'n sper goed tov een platensper? Kom zelf uit de rally wereld en wij hebben een Volvo 242 turbo voor de rally. Maar in de rally wereld zweren ze allemaal bij een platensper. En ik heb een vraagje over de chips. Maak je je eigen chips? Of heb je ze uit Zweden of Amerika gekocht oid? Ben zelf meer thuis in de vrij programmeerbare computers zoals DTA en dergelijke.

  Mvg,

  Bas
  Beste,

  Ik heb een volvo 960 b204ft en heb het volgende probleem:
  als ik onder de 3000 toeren blijf schommelt de turbodruk niet, ga ik er boven dan schommelt deze wel. het schommelen van de druk is niet alleen bij volle druk, vanaf er wat druk opgebouwd is begint deze te schommelen. aangezien dit onder de 3000 toeren niet zo is neem ik aan dat er nergens geen lekkage is. wastegate en vacuumdarmen + drukregelaar zijn getest en zouden ook ok moeten zijn. Zou het aan de knocksensor of ergens aan de ontsteking kunnen liggen?
  Ik hoop dat ik u hier niet mee lastig val, maar graag had ik dit probleem opgelost en in de garage hebben ze ook geen idee meer.

  Mvg,

  Wim
  Thanks for the reply. Have been looking at the wiring diagrams of both models; I think I'll be able to figure it out.
  Hi! Just curious about the 740 stalks on yr 240 column as seen on the "Show your steering wheels" thread. I have a pair lying around and thought I might want to do the same too. Does it involve a lot of fabs and wiring changes? Did you keep the original in-dash hazard light switch or did you change over? I note that the wiper/washer connector fits and works.
  echt niet veel boost tot aan 2400-2500, pas dan begin ik iets te merken.
  Ik denk dat het aan de nokkenas ligt (is een omgeslepen K-cam)
  De T-cam gaat er terug in, dan nog eens kijken.
  grt,
  Jan
  T3 update-je:
  - hoeft niet gereviseerd te worden! Want ik zag sporen van olielekkage rondom de olie retourflens en bij hoge snelheden werden de druppels tegen het turbinehuis aan geblazen, daar zag ik overal brandresten. Stationair kon ik steeds niks vinden. lekkage verholpen. Probleem opgelost.
  Tegelijk ook nog een halve asje aan preload op de WG gezet. Boost komt er nu in vanaf 2700rpm als een mokerslag. ;-)

  grt,
  Jan
  He Philip!
  Guess what, de Cossie turbo zit op m'n 940! Met jou T16V compressorhuis eraan vast en jou binnenwerk erin. Hij draait erg mooi en spoelt keurig en rap op het grootste probleem was nog het vermaken van de olieretour. Beetje bak en braadwerk, ik heb alleen maar een electrisch lasapparaat.

  Nu alleen nog de uitlaat maken. Ook hier weer een probleem, de automaterialen zaak kan geen verloopstukken leveren van 95mm (= downpijp) naar 80mm (= Simons dempertje) Ook hier zal ik dus elf wat moeten maken.

  grt, ook aan JW.
  Jan
  Het kan nog makkelijker, er is een bedrijfje in Dlnd welke adapters levert waarmee je 17"staal van BMW kunt gebruiken op een 140 /240 en alle overeenkomstige.
  Thank you for the answer. Is hard to find the Compresor housing with internal CBV?
  Hey,

  Heb jouw 'naam' gekregen van/via Jelmar. Ik h eb een vraag.
  Ik heb ook een B204GT en die is nu uit de auto gehaald.
  Kan ik straffeloos de balansassen verwijderen ?
  De ene zegt kan wel, de andere zegt kan niet.
  Waarom zou ik 't niet doen ? Worden de vibraties 'echt' erg ?
  Hoop dat je de moeite zou willen nemen om te antwoorden.

  Gr. Martin
 • Loading…
 • Loading…
 • Loading…
Back
Top