• Hello Guest, welcome to the initial stages of our new platform!
    You can find some additional information about where we are in the process of migrating the board and setting up our new software here

    Thank you for being a part of our community!

Search results

  1. Murploid1

    Tachometer issues

    Thank you for all that great information!
  2. Murploid1

    Tachometer issues

    Thanks for the advice!! Appreciate it! Nick
  3. Murploid1

    Occasional hard start , bad idle 240 kjet turbo

    My Kjet car has been hard to start for years.... Fires easily when cold (I assume the cold start injector helps), I can leave mine for an hour and it fires, 2-4 hours and things get iffy.. One thing I have noticed is that during the much colder winter months here in TX, I have significantly...
  4. Murploid1

    Tachometer issues

    Do you know if the tacho on the cluster be swapped out?
  5. Murploid1

    Tachometer issues

    Hoping to get some insight into how the tacho works on a 1982 240T. Mine has suddenly started acting erratically. Bounces up and down, then reading zero rpm driving at speed on the freeway. I believe the tacho gets the power and ground from the cluster? And is connected to the negative...
  6. Murploid1

    93 240 water pump replaced 3 times in week and still leaking!

    I completely agree with this comment. I installed a new water pump on my car last month - ended up making my own gasket and oring - the oring in particular was completely junk...
  7. Murploid1

    post your aftermarket 240 cupholders

    I bought the double cup holder from eBay. Sanded it down and sprayed it with some sema camel paint to match my interior. Looks good, and they work pretty well. Downsides are they can get in the way of legs, and they are a tad big for some cups...
  8. Murploid1

    Educate Me - AW71

    Awesome! Thanks!! Makes sense now!
  9. Murploid1

    Educate Me - AW71

    Hello, Can someone explain what instigates up and down shifts within the AW71? Fairly certain my kick-down cable needs adjustment, but I want to understand how the mechanism works. My 244 B21FT has decided to not want to not want to down change into 1st gear when it comes to a stop. Anything...
  10. Murploid1

    B21Ft no power under boost

    Final update to close this off. Issues now seem to be resolved. Parts changed: Ignition distributor (suspected vacuum) CBV (replaced with a nice billet forge) vacuum valve for fuel enrichment (this was causing bigger issues than I thought) numerous vacuum lines replaced throttle body gasket I...
  11. Murploid1

    What is this? (B21FT)

    GREAT! Thanks!
  12. Murploid1

    What is this? (B21FT)

    Excellent feedback thanks! Any idea of a part number?
  13. Murploid1

    What is this? (B21FT)

    What is this under the manifold of my B21ft (kjet)? Looks like a vacuum should be attached to it? Looks like an attempt at a repair was done in the past...
  14. Murploid1

    B21Ft no power under boost

    Revisiting this post as I believe I have found the root cause of the issue. After many changes the car was running reasonably well, not perfect but well (with o2 plugged back in). Today, after more tinkering - not the case. Boost issues again. I found the source of the hissing sound, its the...
  15. Murploid1

    B21ft question

    These guys used to rebuild. But its not cheap. https://cisflowtech.com/ I know you can buy kits to DIY - I personally wouldn't even attempt it. If mine ever stops working I would get the fuel distributor and the WUR rebuilt..
  16. Murploid1

    B21FT K-Jet

    Hey there! Quick question regarding the fuel distributor upgrade... You are looking for more fuel from your Kjet system I assume? I guess it depends on power goals but I have always felt that the restrictions were more with spark and timing than fuel when it came to Kjet. I run a standard...
  17. Murploid1

    B21Ft no power under boost

    I have purchased a replacement. Progress has been made; replacing vac lines and replacement o2 sensor has meant the car now runs well under boost. Now, I am trying to figure out why the idle is erratic….
  18. Murploid1

    B21Ft no power under boost

    I have a 15g installed, presumably this would be built in to the unit? EDIT: I know what this is now, good shout. Worth a look, perhaps leaking...
  19. Murploid1

    B21Ft no power under boost

    15G and it is water and oil cooled. CBV is different from a wastegate? Still not sure that would explain why it runs OK with the o2 sensor unplugged? Or air entering system that shouldnt be screwing up reading, which screws up what the computer is trying to do?
  20. Murploid1

    B21Ft no power under boost

    Don’t disagree with any of that. The frequency valve is operating. However, surely this is an electronic fault? Car idles and boosts fine (not perfect) with the o2 unplugged. As soon as this is connected it all falls apart. The o2 sensor is sending a reading to the ECM which then adjusts fuel...
Back
Top